Dolar 32,3151
Euro 35,0957
Altın 2.298,67
BİST 9.050,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Emniyetten kan bağışına destek

Gölbaşı yerleşkesinde kan bağışında bulunan polisler, bu durumun hayat kurtardığına dikkat çekti.

Emniyetten kan bağışına destek
REKLAM ALANI
A+
A-
31.01.2019
2.703
ABONE OL

Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanlığı Takviye Hazır Kuvvetler Şube Müdürlüğü’nün Gölbaşı’ndaki yerleşkesinde, kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Etkinliğe, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, genel müdür yardımcıları ile daire başkanları da katıldı.

ARA REKLAM ALANI

“BU MİLLET İÇİN KANIMIZI VERMEYE HAZIR OLDUĞUMUZU GÖSTERMEK İÇİN TOPLANDIK”

Törenin açılışında konuşan Emniyet Genel Müdürü Uzunkaya, Türk polisinin, kurulduğu ilk günden itibaren gerektiğinde canını verdiğine tarihin şahit olduğunu belirterek, “Bu ülke, bu millet için kanımızı vermeye hazır olduğumuzu göstermek için burada toplanmış bulunuyoruz.” dedi.

Emniyetten kan bağışına destek

Bir insanın yaşatılmasının bir alemin yaşatılmasına eş değer kabul edildiğini ifade eden Uzunkaya, Türk Kızılayı’nın sosyal medyadan yaptığı kan bağışı çağrısının ardından Emniyet teşkilatının da kampanyaya üst düzeyde destek verdiğini söyledi.

Emniyetten kan bağışına destek

51 ŞEHİDİMİZ OLDU BU YERLEŞKEDE

Uzunkaya şunları kaydetti: “Özellikle Gölbaşı yerleşkesini seçtik, çünkü 15 Temmuz’da burada bu teşkilatın çok saygıdeğer personeli şehitler kervanına katıldı. 15 Temmuz gecesi 7’si ilk, 44’ü ikinci saldırıda olmak üzere 51 şehidimiz oldu bu yerleşkede. Bunların 49’u emniyet personelimiz, ikisi de sivil vatandaşımız.

15 Temmuz’da 51 şehidimiz bu ülke için burada, bu bölgede kanlarını akıtırken sizler gönüllü olarak bu ülke, bu millet için ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımız için gönüllü olarak kan vermek üzere toplanmış bulunuyorsunuz.”

Emniyetten kan bağışına destek

Toplumda kan ihtiyacının anlık bir ihtiyaç gibi değerlendirildiğini, eskiden “Acele kan aranıyor” şeklinde anonslar yapıldığını hatırlatan Uzunkaya, “Elbette kan acil aranıyor ama arandığı zaman hazır edilmesi değil, öncesinde hazır edilip talep edildiğinde sunulması daha önemli.” diye konuştu.

“KAN VERİN, CAN KURTARIN”

Teşkilat mensuplarından da bulundukları illerde bireysel olarak kan bağışı yapmaya devam etmelerini isteyen Uzunkaya, “Kan verin, can kurtarın ve sağlıklı kalın.” dedi.

Emniyetten kan bağışına destek

Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can ise polis teşkilatının büyük gayretiyle ülke güvenliğini sağladığını belirterek, “Sizler canınızı ortaya koyduğunuz bu ülke için ‘Bu yetmez’ dediniz, ‘Kanımızı da vermeye hazırız’ dediniz.” diye konuştu.

Emniyetten kan bağışına destek

Türk Kızılayı’nın, Türkiye’nin dört bir tarafında, 100’ün üzerinde sabit, 150’nin üzerinde seyyar noktada kan bağışlarını topladığını vurgulayan Can, kanın yapılamayan tek ilaç olduğunu ve bir kişiden alınan kanın üç kişiye hayat verdiğini söyledi.

KÖK HÜCRE BAĞIŞI DA ALINIYOR

Türk Kızılayı’nın, ülkenin kan ihtiyacının yüzde 92’sini karşıladığını anlatan Can, kan dışında kök hücre bağışlarının da alındığını anımsattı. Kök hücre bağışlayacak kişilerin aileleri ile istişare etmelerini isteyen Can, şimdiye kadar yaklaşık 500 bin kişinin gönüllü kök hücre bağışçısı olduğunu, bunlardan 3 bininin ihtiyaç sahipleriyle eşleştiğini, bin kişiye naklin gerçekleştirildiğini belirtti.

Emniyetten kan bağışına destek

Konuşmaların ardından Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ve beraberindekiler, kan veren polisleri ziyaret etti. Uzunkaya ve iki daire başkanı da kan vererek kampanyaya destek oldu.

“Hayat kurtarmak senin kanında var” sloganıyla başlatılan kan bağışının, yarın da süreceği öğrenildi.

Emniyetten kan bağışına destek

Günün önemli gelişmeleri VİDEO

REKLAM ALANI
Mehmet Işık TYGD Akdeniz Bölge başkanı.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.