Dolar 32,3680
Euro 34,9842
Altın 2.325,98
BİST 9.102,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

ANTALYA VAN STK’LARINDAN GÜÇBİRLİĞİ

A+
A-
15.01.2023
216
ABONE OL

ANTALYA VAN STK’LARINDAN GÜÇBİRLİĞİ

Vanlıların yoğun olarak yaşadığı Antalya’da faaliyet gösteren hemşeri vakıf ve dernekleri Van Yardımlaşma ve Kültür Derneği öncülüğünde bir araya geldi.

ARA REKLAM ALANI

Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Kültür Derneği Vanlı Sivil Toplum Kuruluşlarını bir araya getirdi. Yaklaşık 100 binin üzerinde Vanlının yaşadığı Antalya’da kurulan Van VakfıBaşkanı Ayhan Yıldırım, Ercişliler Derneği Başkanı İzzet Demir, Van İş İnsanları Derneği Başkanı Alper Pişkin, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Vanlı Meclis Üyeleri Emir Gündal, Fatih Nalbanoğlu, Tarafsız Yerel Gazeteciler Derneği Başkan Mehmet Işık ve üyeler Antalya ve Van için kahvaltıda buluştu.

Buluşmaya öncülük eden Antalya Vanlılar Yardımlaşma Ve Kültür Derneği Başkanı Murat Yaşar Müncester Antalya’da ilk defa böyle bir buluşma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Van ve Vanlıların Antalya’da saygın bir yeri ve karşılığı olduğunu kaydeden Müncester;

İstanbul’dan sonra en fazla Vanlı ve Van dostunun yaşadığı şehir Antalya’dır.  Doğduğumuz yer Van doyduğumuz memleketimiz Antalya’dır. O nedenle biz iki şehri sahiplenerek Vantalya diyoruz. Antalya’da yaşayan Vanlılar ve Van dostları arasında birlik beraberliği sağlamak, ihtiyacı olan insanlarımıza hizmet etmek, öğrencilerimize ve iş arayan, sorunu olan kardeşlerimize destek olmak amacıyla kurulan vakıf ve derneklerimiz var.  STK’larımızın amacı karşılıksız hizmet yapmaktadır.  Vakıf ve derneklerimiz farklı isimleri olsa da aynı amaçlar doğrultusunda hizmet etmektedirler. STK’lar birebirlerinin rakipleri değil, birebirlerini tamamlayanve güçlendiren kuruluşlardır. Biz de bu düşünceden hareket ederek Antalya’da güzel hizmetler yapan Van Vakfı, Ercişliler Derneği, Van İş İnsanları Derneği, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Vanlı Meclis Üyeleri, Tarafsız Yerel Gazeteciler Derneği başkan ve üyelerimizi kahvaltıda bir araya getirdik. Toplantıda hem Antalya hem de Van için birlikte hareket etme kararı aldık. Sosyal, kültürel faaliyetlerimizle Antalya’dan Türkiye’ye örnek olduğumuzu bir kez daha ortaya koyduk. Dayanışma, koordinasyon toplantılarımız devam edecek. Ramazan ayında birlikte hareket ederek gönüllere birlikte dokunacağız. Davetimize katılan tüm başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederim.”

Kahvaltıya katılan vakıf ve dernek başkanları Van Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek işbirliği ve toplantıların devam edeceğini söylediler.

REKLAM ALANI
Mehmet Işık TYGD Akdeniz Bölge başkanı.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.