Dolar 32,3602
Euro 35,0056
Altın 2.325,97
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

ANTALYA VANLILAR DERNEĞİ SEL FELAKETİ İÇİN KUMLUCA VE FİNİKE BELEDİYE BAŞKANLARINA GEÇMİŞ OLSUNA GİTTİ

A+
A-
17.12.2022
515
ABONE OL

Antalya Vanlılar Derneği Başkanı Yaşar Müncester,
Antalya Vanlılar Derneği Başkan Yardımcıları Mehmet Işık,
İrfan Nacar, Hakan Saatçıoğlu ve Zeki Sarp
Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ve ardından Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi’yi ziyaret ederek bu zorlu süreçte yanlarında olduklarını ve geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Vanlılar Derneği Başkanı Yaşar Müncester, bu süreçte Kumluca ve Finike için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Her zaman arkanızda olduğumuzu ve elimizden geleni yapacağımızı. Tüm maddi manevi kayıp yaşamış Kumluca ve Finike halkı için geçmiş olsun dileklerini ileterek her türlü yardım için hazır olduklarını belirtti.

ARA REKLAM ALANI

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu,
Öğleden sonra başlayan şiddetli yağış sebebi ile tedbirli şekilde beklediklerini dile getirerek ilçede, böyle bir sel baskının ve bu kadar ağır tahribata yol açacak felaketin uzun zamandır olmadığını da söyledi. Sel sularının yol açtığı tahribattan dolayı da iş makinelerinin geçiş yollarında da yıkılmalar olduğu için makinelerin kolayca çalışamadığını ayrıca normal yaşama dönülebilmesi için her konuda çalışmalara devam ettiklerini de dile getirdi.

Antalya’da geçtiğimiz günlerde etkili olan yağış hayatı olumsuz etkiledi. Sel felaketinin gerçekleştiği Kumluca’da birçok ev ve işyerini su bastı. Bununla beraber birçok araç da kullanılamaz hale geldi. Yağışın ve sel felaketinin tahribatlarının büyük olması nedeniyle Kumluca ve Finike ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi. Öğleden sonra başlayan yağmur akşam saatlerine doğru şiddetini arttırmaya başladı. Yağış sebebiyle apartmanların giriş katlarıyla evlerde su baskınları oldu.

Ortaköy ve Sarıca mahallelerinde etkili olan şiddetli yağışlar 2 derenin taşmasında sebep oldu. Sokak araları ve caddeler sel taşkınlarıyla doldu.
Sokaklar yürünemez hale geldi. Belediye tarafından Kumluca halkına belediye anons hoparlörlerinden ve telefonlar üzerinden evlerinizde kalın, dışarıya çıkmayın anonsları yapıldı.

 

Sel felaketi yaşamı çok fazla olumsuz etkiledi ve yaklaşık 100 konut hasar gördü. Ayrıca 500’e yakın araç ve yaklaşık 12 bin dönümlük seralar hasar altında kaldı.
Çalışmalarda 701 personel görev alırken Belediye ile birlikte AFAD ekipleri de bölgede çalışmaları sürdürdü.

 

REKLAM ALANI
Mehmet Işık TYGD Akdeniz Bölge başkanı.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.