Dolar 32,5209
Euro 34,7451
Altın 2.493,83
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

2. ULUSLARARASI AHİLİK VE AHİEVRAN YARIŞMALARI

A+
A-
19.01.2023
159
ABONE OL

AHİLİK” KONULU ULUSLARARASI YARIŞMA BAŞLADI
AHİLİK KÜLTÜRÜNÜ BÜTÜN DÜNYA TANIMALI
***TÜRK DÜNYASI PARLAMENTERLER VAKFI TARAFINDAN DÜZENLENEN İKİNCİ ULUSLARARASI AHİLİK VE AHİ EVRAN KONULU, RESİM, ŞİİR, DENEME, MASAL, ÖYKÜ YARIŞMASI BAŞLADI. İLK, ORTA VE LİSE ÖĞRENCİLERİNE AÇIK OLAN YARIŞMANIN KATILIM ŞARTLARI www.ahievran.org ADRESİNDE YAYINLANDI.

ANKARA- İlki geçen yıl düzenlenen ve rekor katılımın olduğu “Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran” konulu, yarışma için katılım süreci başladı. Yarışmayı düzenleyen, Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı’nın Başkanı, Dr. Abdullah Çalışkan, “Geçen yıl sadece Türk dünyasındaki çocuk ve gençlere açık olan yarışmayı, bu yıl tüm dünya çocukları ve gençlerine açıyoruz” dedi.
Aynı zamanda Ak Parti 23 ve 24. Dönem Kırşehir Milletvekili olan Vakıf Başkanı Çalışkan, İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılabileceği yarışmada, resim, şiir, masal, deneme, öykü kategorileri bulunduğunu söyledi. Uluslararası yarışmanın ilkinin, geçen yıl yapıldığını açıklayan Çalışkan, Türk dünyasındaki çocuklar ve gençlerden rekor katılım olduğunun, bu yıl daha geniş bir katılım beklediklerinin altını çizdi.
“Ahilik, sadece bir esnaf teşkilâtlanması değil, Türk Milleti’nin, genlerinde var olan yiğitlik, adalet, dayanışma, yardımlaşma gibi özellikleri ile İslâm/fütüvvet ahlâkını yoğurarak insanlığa sunduğu bir hayat nizamı, bir medeniyet hareketidir” diyen Abdullah Çalışkan, yarışma ile ilgili açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:
“Ahiliğin özünde adalet, merhamet, ehliyet, liyakat, çalışmak, helâl kazanç, dayanışma, kul hakkına riayet, dürüstlük, kaliteli üretim, ilim, yardımlaşma ve Hakk’ın rızasını kazanmak için halka hizmet anlayışı vardır.

ARA REKLAM ALANI

Ahilik, Türk-İslâm medeniyetinin mayasını oluşturan insanlık idealidir. Ahilik imanın amele dönüştüğü, Anadolu’nun vatanlaşmasını, Osmanlı’nın Cihan Devleti olmasını sağlayan dünyevî ve uhrevî bir sistemdir.

Ahiliğin günümüzün haz ve hız çağında, kapitalizmin kıskacında ve yeni bir düzen arayışı içindeki insanlık için bir ümit, bir örnek model olacağına gönülden inanıyoruz.”
Tüm dünya gençlerine ve çocuklarına açık olan yarışmada son başvuru tarihi 30 Haziran 2023. Yarışmaya katılım şartları ve gerekli tüm bilgiler, Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı tarafından hazırlanan www.ahievran.org adresinden öğrenilebilir.

REKLAM ALANI
Mehmet Işık TYGD Akdeniz Bölge başkanı.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.